PROJEKTEK

 

Kedvezményezett neve: INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft.

Projekt rövid címe: "Termál-Egészségipari Klaszter minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása”

Projekt azonosító száma: GINOP-1.3.2-15-2016-00011

Szerződött támogatás összege: 43.673.057 Ft

Támogatás mértéke: 67.82 %

Megvalósítás: 2019. január. 01. – 2021. június 24.

 

A projekt sikeresen megvalósításra került, minden tervezett tevékenység eredményesen lezárult a fizikai befejezés határidejéig.

  • A projekt megvalósításán 1 fő klasztermenedzser dolgozott 2019. január 1. és 2021. június 30. között, míg 2019. májusától 1 fő klasztermenedzser asszisztens segítette a munkáját.
  • A klasztermenedzsment munkáját segítő eszközök (kijelző, notebook, komplex asztali gép/konfiguráció, laptop-ok, multifunkcionális nyomtatók, projektor és vászon) és kapcsolódó operációs rendszerek beszerzésre és beüzemelésre kerültek.
  • Beszerzésre kerültek a céldesztinációk szakmai turisztikai szervezeteinek, valamint az Európai Unió utazási irodáinak adatbázisai, amelyek szintén a klasztertagok nemzetközi piacra jutását, a nemzetközi kapcsolatok kialakítását támogatják.
  • Elkészültek a klaszter megjelenéseihez – honlap, konferencia- és imázsfilm, kiadványok, applikáció – kapcsolódó szakmai tartalmak angol, román, lengyel és olasz nyelvi fordításai.
  • Nemzetközi piackutatás készült, amelynek célja az volt, hogy a megcélzott desztinációkról (Románia – Bukarest, Lengyelország – Krakkó, Olaszország – Milánó) olyan releváns és aktuális információk kerüljenek összegyűjtésre és kielemzésre, amelyek segítenek a klasztertagoknak az üzleti találkozókra felkészülni, a legmegfelelőbb kiadványok, marketing akciók elkészítésében, és a klasztertagok nemzetközi piacra jutásában.
  • 2020 januárjában megszereztük a European Secreteriat for Cluster Analysis (ESCA) által kiadott Európai Klaszter Kiválósági Program bronz fokozatú minősítését.
  • Angol, román, lengyel és olasz nyelveken elkészült a Termál-Egészségipari Klaszter tagjait bemutató kiadvány, melyeket részben turisztikai szakmai és közönségrendezvényeken terjesztünk, részben a tagok rendelkezésére bocsátunk. A kiadványok megtekinthetőek és letölthetőek a Klaszter honlapján, a tagokhoz kapcsolódóan az aktuális nyelvi alhonlapokon.
  • 2020. február 21-én üzletember találkozót szerveztünk Bukarestben, ahol román utazási irodák és utazásszervezők számára tartottuk bemutatkozó előadást a klaszter tagjairól, kínálatukról, szolgáltatásaikról. A rendezvényen az előző pontban bemutatott kiadvány már román nyelvű változata terjesztésre került.
  • Sor került a www.termalegeszsegipariklaszter.hu / www.csobbanok.hu honlap felépítésének és arculatának átdolgozására, a honlap angol, román, lengyel, román és olasz nyelvű fejlesztésére, mely biztosítja a klasztertagok bemutatását és népszerűsítését.
  • Ingyenes nyelvi képzéseket szervezetünk a klaszter tagjai és a klasztermenedzsment számára. A vendéglátás, szállodaipar és egészségturizmus sajátosságait figyelembe vevő, alap- és középfokú angol nyelvi képzések célja az volt, hogy a megfelelő minőségű és szintű idegennyelvű kommunikáció fejlesztésével támogassuk tagjainkat a nemzetközi piacra lépésben, a sikeres üzleti kapcsolatok kiépítésében, a nemzetközi vendégek elégedettségének növelésében. A résztvevők mindannyian sikeres írásbeli vizsgával zárták a képzést. A közös nemzetközi piacra jutás elősegítése érdekében a klasztermenedzsment szervezet munkatársai is angol nyelvi képzésen vettek részt.
  • Kommunikációs tréningen vehettek részt tagjaink munkatársai, mely hozzájárult a kollégákkal való hatékony együttműködés kialakításához, a vendégek elégedettségének növeléséhez az önismeret, az alapvető viselkedési formák, kommunikációs eszközök és konfliktuskezelési módszerek megismertetése révén.
  • „Krízishelyzet kezelése a klaszterek életében – Fókuszpontban a TURIZMUS” címmel konferenciafilmet készítettünk. A 6 előadásból álló konferenciafilmben a gazdasági élet különböző szereplőit szólaltattuk meg, akik értékelték a koronavírus járvány következtében kialakult helyzetet, a járvány turizmusra gyakorolt hatását és a számba vették a lehetséges megoldásokat a helyzet kezelésére. A konferenciafilm az alábbi Youtube linken, a Klaszter YouTube csatornáján tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=znfqW9qAhfc&t=4s, valamint klaszterünk honlapján is.
  • A klaszter tagjait bemutató imázsfilm készült, mely magyar és angol nyelven, illetve feliratozásra került román, lengyel és olasz nyelveken. Az imázsfilmek a Termál-Egészségipari Klaszter YouTube csatornáján tekinthetők meg és az új honlapra is belinkelésre került.
  • Az imázsfilm képi anyagából, a filmben szereplő minden klasztertagról reklámspot készült. A reklámspot-ok szintén megtekinthetők a Termál-Egészségipari Klaszter YouTube csatornáján, és a klaszter honlapján, a tagok aloldalain, valamint a klasztertagok megkapták saját promóciós felhasználásra.
  • „Csobbanok” elnevezéssel mobil applikáció került fejlesztésre, melynek célja a klaszter fürdőinek és kapcsolódó szálláshelyeinek, programjainak a bemutatása, népszerűsítése. Az applikáció a magyar mellett angol, román, lengyel és olasz nyelven készült el.
  • A klaszter hatékonyabb működését, a tagok adatainak könnyebb kezelését, szakmai együttműködések és közös projektek menedzselését segítő szoftver fejlesztése is befejeződött.