PROJEKTEK

Projekt partner neve:  Termál-Egészségipari Klaszter – SPA Klaszter Kft.

Projekt rövid címe:      Akkreditált Innovációs Klasztercím használata

Projekt száma:              AIK – 1.1.1-13-2014-0010

Támogatási összeg:      nem volt pénzügyi támogatás

Támogatás mértéke:      nem értelmezhető

Megvalósítás:                   2014. 12. 12 – 2016. 12. 12

A Termál – Egészségipari Klaszter 2014. decemberében elsőként nyerte el az „Akkreditált Innovációs Klaszter” címet. A díj átadására 2015. március 16-án került sor a Nemzetgazdasági Minisztérium, Pénztártermében. Az oklevelet Tóth Attila a Klaszter elnöke és Gurzó Andrea klasztermenedzser vehette át Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől és Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkártól. A Klaszter 10 éves kitartó munkája, a tagok összetartása, együttműködése és sikeres működése volt az, ami eljutatta a Termál-Egészségipari Klasztert, az országban elsőként a turisztikai klaszterek között, a cím elnyeréséhez.
A Klaszter vezetése köszönetet mond minden klasztertagnak az együttműködésért, a közös kitartó munkáért, továbbá a Klaszter vezetésének, Tóth Attila elnöknek, Katona Ilona titkárnak, Gurzó Andrea klasztermenedzsernek és a korábban, ezen pozíciót betöltő volt kolléganőnek, Horváth Anikónak.
2015. tavaszán a Minisztériumban további két debreceni klaszter, a Pharmapolis Debrecen Innovatív Gyógyszeripari Klaszter, valamint a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter is átvehette a kiemelkedő teljesítményre utaló címet, melyről a Klaszterek Debrecenben, 2015. március 24-én sajtótájékoztató keretében számoltak be. Az Oklevelet 14 klaszter vehette át Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől, valamint
Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkártól Budapesten. Az Új Széchenyi Terv pályázatán való nyertesek közül 8 megújította, 6 szervezet pedig először nyerte el a címet. A klaszterek 2016. december 12-ig jogosultak az Akkreditált Innovációs Klaszter cím használtára.

https://hirado.hu/2015/03/16/akkreditalt-innovacios-klaszter-cimeket-adtak-at/

https://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/akkreditalt-innovacios-klaszter-cimeket-adtak-at

http://www.dehir.hu/debrecen/egeszsegipari-nagyhatalomma-valt-debrecen/2015/03/24/

https://www3.unideb.hu/portal/hu/node/15075

Letölthető dokumentumok

oklevel_2015.pdf